Søstrøm Metalindustri er årets læreplads

 In Ikke kategoriseret

”Årets Læreplads 2010” i Randers er nu fundet. Søstrøm Metalindustri blev onsdag kåret af Tradium efter en meget overbevisende indstilling fra virksomhedens mesterlærling, Henrik Sørensen.

Årets Læreplads 2010 i Randers blev Søstrøm Metalindustri. Fra venstre: Tradiums vicedirektør Lars Michael Madsen, smedelærling Pierre Axelsen, Søstrøm Metalindustris direktør Brian Søstrøm, mesterlærling Henrik Sørensen og produktionschef Ib Otte. Foto: Jutta Paulsen

– På sidste skoleophold fik jeg for anden gang i livet gang karakter. Jeg fik 12 i samfundsfag og fem 10-taller i andre fag. Det havde jeg ikke klaret, hvis jeg ikke havde haft sådan en god læreplads. Jeg har gået i flere specialklasser i folkeskolen på grund af, at jeg er svært ordblind. Men Søstrøm Metalindustri troede på, at jeg kunne klare uddannelsen som klejnsmed. De har givet mig lov til at vise, hvad jeg kan. Er der ting, jeg har svært ved, er der altid én på arbejdspladsen, der står klar til at hjælpe mig. Jeg er utrolig glad for min læreplads på Søstrøm Metalindustri. Derfor må Søstrøm Metalindustri blive årets læreplads.

Med disse ord indstillede mesterlærling Henrik Sørensen, 18, sin arbejdsgiver Søstrøm Metalindustri til ”Årets Læreplads 2010”. Det var argumenter, som Tradiums dommerkomité ikke kunne sidde overhørig. Derfor overrakte skolens vicedirektør Lars Michael Madsen onsdag morgen både diplom, en flot skål i stål og masser af rosende ord til Søstrøm Metalindustris direktør, Brian Søstrøm, og produktionschef Ib Otte for deres flotte lærlinge-indsats.

– Henriks indstilling af Søstrøm Metalindustri til årets læreplads er en autentisk historie om en ung mand, der ikke altid har haft det let, men som nu oplever stor succes som mesterlærling. Henriks vendepunkt i livet skyldes blandt andet en engageret arbejdsgiver, som også involverer sig aktivt i det nødvendige samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning og Tradium. Opgaven med at få unge som Henrik uddannet kan nemlig ikke lykkes, hvis vi ikke gør det i fællesskab, sagde vicedirektør Lars Michael Madsen, Tradium.

Produktionschef Ib Otte kvitterede for prisen og de rosende ord fra Tradium:
– Prisen skal hænges op et sted, hvor alle ansatte kan se den, for vi har kun fået den takket være alle kollegaer, som uden undtagelse gør en stor indsats i forhold til lærlingene på Søstrøm Metalindustri. Og så vil jeg gerne sig tak til vores lærlinge. I gør det rigtig godt. Vi får hver dag nyt input og ny energi af at have jer her hos os.

Søstrøm Metalindustri A/S, Blommevej 22, går nu videre til den nationale konkurrence, hvor ”Årets læreplads 2010” i Danmark kåres af foreningen Danske Erhvervsskoler. Det sker onsdag den 24. november i København.

Fakta om Årets Læreplads 
Årets Læreplads arrangeres hvert år af foreningen Danske Erhvervsskoler. Først kårer hver af de tekniske erhvervsskoler en lokal vinder, som er med i kampen om at blive den nationale vinder, der kåres af foreningen Danske Erhvervsskoler. Elever og lærlinge kan indstille deres læreplads til titlen, og vinderen vælges af en dommerkomite bestående af repræsentanter for elever, virksomheder og skole.

For at en virksomhed kan komme med i kampen om at blive Årets Læreplads, skal den opfylde følgende kriterier:

• at man udviser særlige initiativer overfor eleverne
• at man har gode sociale og arbejdsmæssige betingelser
• at der vises respekt for den enkelte elev
• at man giver udfordrende arbejdsopgaver til eleverne

Recent Posts